1. Szükségessé vált az utánképzésem

1. MIKOR SZÜKSÉGES AZ UTÉNKÉPZÉS?

separateur

A közúti közlekedésről szóló 1988. évi I. törvény, 18 § (4) rendelkezései szerint utánképzésen kell részt vennie annak a járművezetőnek

  • a) akit a bíróság vagy a szabálysértési hatóság, közlekedési szabálysértés miatt legalább 6 hónapra, illetve
  • b) akit a bíróság közlekedési bűncselekmény elkövetése miatt a járművezetéstől eltiltott, továbbá
  • c) akinek vezetői engedélyét a közúti közlekedési előéleti pontrendszer alapján az eljáró hatóság visszavonta.

Amennyiben fenti pontok valamelyikében Ön is érintett, úgy vezetői engedélye, csak abban az esetben adható vissza, ha igazolja, hogy az utánképzésen részt vett. Javaslom ne várja meg az eltíltás lejártát. Amennyiben rendelkezik az Okmányirodai határozattal, ill. az ügyhöz tartozó további dokumentumokkal jelentkezzen regisztrációra.

Nem kell utánképzésen részt vennie, ha

  • 1) az eltiltás csak járműkategóriára vagy járműfajtára terjed ki, és az a vezetői engedély visszavonásával nem jár, illetve
  • 2) vezetői engedélyét az eljáró hatóság kizárólag, a közúti közlekedési előéleti pontrendszerről szóló 2000. évi CXXVIII. törvény végrehajtásáról szóló kormányrendeletben a közigazgatási bírsággal sújtandó jogsértéshez tartozó 9 pont megállapítására alapozottan vonta vissza.

Önkéntesen, a 17 vagy attól kevesebb büntető ponttal rendelkezők is jelentkezhetnek utánképzésre! A 18 pontot elérőktől automatikusan 6 hónapra vonják be a vezetői engedélyt. A folyamat minden esetben a következők szerint zajlik le… Kérem hívjon vagy írjon, ha többet szeretne tudni minderről.

--> --> -->-->-->--> -->-->-->--> -->--> -->